Bericht eerste leerjaar

Beste ouders,

Voor jullie kindjes, en waarschijnlijk ook voor de ouders, is er weer een heel bijzondere periode aangebroken. Uw zoon of dochter verlaat nu de vertrouwde kleuterschool en zet nu zijn eerste stappen naar de lagere school. Misschien zijn er wel nieuwe klasgenootjes maar zeker en vast maakt uw zoon of dochter kennis met nieuwe leerkrachten. Naast de klasleerkracht is er ook de leerkracht levensbeschouwelijke vakken op school. Bij aanvang van het schooljaar maken jullie een keuze uit de verschillende godsdiensten en het vak niet-confessionele zedenleer.

Volgt je kind niet-confessionele zedenleer? Dan heb je voor je kind(eren) gekozen voor een morele vorming in een open geest, waarbij hij/zij op weg wordt geholpen om zélf normen en waarden te ontdekken en zo een zelfstandig en kritisch ingesteld mens te worden. Met andere woorden je hebt voor je kind(eren) gekozen voor niet-confessionele zedenleer (ncz), ook kortweg zedenleer of moraal genoemd.

Meer informatie over het vak zedenleer kan u binnenkort vinden op onze nieuwe website, die samen met enkele ouders werd aangemaakt.

Onze leerkrachten zedenleer, van verschillende Geraardsbergse scholen, werken nauwgezet samen met enkele enthousiaste ouders in de oudervereniging voor moraal, OVM genaamd. Jaarlijks zetten we ons voor 100% in om er voor jouw kind weer een geslaagd jaar van te maken.

Elk jaar organiseren we een speelweekend voor alle leerlingen Moraal. Dit is geen verplichte activiteit, maar wel een kans om uw kind te laten genieten in een verantwoorde open geest samen met enthousiaste ouders en leerkrachten. Dit helpt hen bij het groeien tot jongeren die met respect en verantwoordelijkheidszin op een verdraagzame en rechtvaardige manier zich willen engageren om mee te bouwen aan een humanere wereld.

Voor alle 6- en 12- jarigen is het Lentefeest en het Feest Vrijzinnige Jeugd. Het is een feest dat een grote stap in het leven van jullie kinderen symboliseert.

Indien u zich geroepen voelt om ook een steentje bij te dragen in onze vereniging kan u steeds contact opnemen via ons contactformulier.

Geplaatst in Communicatie