Brief voor alle leerjaren

fakkelNiet-confessioneel betekent niet godsdienstig. Tijdens de lessen zedenleer denken we na over wat goed en slecht is en hoe we in het leven goed kunnen zijn voor anderen en onszelf. Er staan er verschillende vrijzinnige waarden centraal. Kinderen hebben er respect voor elkaar, zijn verdraagzaam, en gaan met elkaar in discussie over allerlei onderwerpen. Het symbool van NC Zedenleer is de fakkel. Dat is het symbool dat steeds vermeld wordt op de mededelingen.

In de regio Geraardsbergen/Zandbergen staat er een team van leerkrachten en ouders paraat om uw kind te begeleiden tijdens allerlei schoolse en niet- schoolse activiteiten. Dat team heet OVM, de oudervereniging voor moraal. Wij staan in voor de organisatie van het Lentefeest voor de 6-jarigen en het Feest vrijzinnige jeugd voor de 12-jarigen. Verder krijgen de kinderen ook de kans om deel te nemen aan een speelweekend waarbij we een heel weekend lang spelen met aandacht voor onze vrijzinnige waarden. Dit jaar gaat het speelweekend door in het Provinciaal domein “Hanenbos” in Beersel.

Wij zijn ook steeds op zoek naar nieuwe frisse krachten die ons willen steunen bij de jaarlijkse activiteiten. Indien u interesse heeft kan u dat steeds doorgeven via ons contactformulier.

Geplaatst in Communicatie